Uusi muumimuki esiteltiin – tältä näyttää Hento lumisade

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa koettiin äskettäin historiallisia hetkiä, kun tuhannet ihmiset jonottivat kauppakeskusten ja kauppojen edustalla yötä myöden uutta Muumin päivä -muumimukia, jota myytiin vain yhden päivän ajan. Jo samana päivänä mukista pyydettiin internetin myyntipalstoilla jopa 1.500 euroa.

Arabia

Nyt Arabia on esitellyt uuden muumimukin ja kokonaisen tuoteperheen.

Kyseessä on talven teemamallisto, joka on saanut nimekseen Hento lumisade. Uutuudesta tuskin tulee yhtä suuri keräilyharvinaisuus kuin yhden päivän myynnissä olleesta Muumin päivästä. Talven sesonkimallisto on saanut jo nyt hyvän vastaanoton varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Hento lumisade -tuoteperheen kuvitus pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun Taikatalvi-kirjaan vuodelta 1957. Siinä Muumipeikko herää kesken talviunien ja tutustuu lumen peittämään Muumilaaksoon.

Muumipeikko tuntee itsensä hyvin hämmentyneeksi, kun hiutale toisensa jälkeen laskeutuu hänen lämpimälle kuonolleen ja sulaa siihen. Hän ihailee lumihiutaleita ja yrittää pyydystää niitä käpälillään. Talven sesonkiastiastoon on vangittu hetki, jolloin Muumipeikko hurmioituu lumesta ja oppii pitämään talvesta.

Astioiden kuvituksen on suunnitellut ja sommitellut keraamikko Tove Slotte. Hän on käyttänyt pohjana Tove Janssonin alkuperäisiä, mustavalkoisia piirroksia, jotka Jansson oli tehnyt raapetekniikalla. Talven kylmyyttä kuvaava hennon sininen väri korostaa herkkää piirrosta.

Tove Jansson oli mestari kuvaamaan lunta. Taikatalvi-teoksessa lunta kuvataan kymmenillä eri tavoilla, ja piirrokset herättävät kokemuksen ensilumesta eloon. Arabian Hento lumisade -tuoteperhe on saatavilla 1. lokakuuta 2018 alkaen rajoitetun ajan, helmikuun 2019 loppuun asti. Astiastoon kuuluu muki, kulho, kahvilusikat sekä minimukit.