Tenniskaunotar Alize Cornet riisui paitansa kentällä – joutui kohun keskiöön

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tennispelaaja Alize Cornet sai tällä viikolla varoituksen riisuttuaan paitansa ottelussa New Yorkissa. Tapaus on herättänyt kohua, sillä US Open -tennisturnauksen järjestäjän päätöstä pidettiin seksistisenä.

Ranskalainen Cornet oli ottelemassa ruotsin Johanna Larssonia vastaan. Tauolta palatessaan hän huomasi pukeneensa paitansa väärin päin. Pelaaja riisui paitansa ja puki sen nopeasti takaisin oikein päin, paljastaen hetkeksi urheilurintaliivinsä.

Corner sai varoituksen epäurheiljamaiseksi kuvaillusta käytöksestä. Päätös herätti runsaasti kritiikkiä. Monet huomauttivat miespelaajien riisuvan paitojaan jatkuvasti kentällä saamatta rangaistusta.

US Open on sittemmin julkaissut päätöstä koskevan tiedotteen. Telegraph-lehden mukaan turnausta järjestävä US Tennis Association on kertonut katuvansa tuomari Christian Raskin tekemää päätöstä, eikä Cornet tule saamaan jatkorangaistusta.