Nolo mainosmoka – limsamerkki kehotti skotteja masturboimaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mainoksia suunnitellessa olisi syytä perehtyä tarkemmin kohdealueen murteeseen ja slangiin. Muussa tapauksessa saattaa käydä kuten suosittua Mountain Dew -virvoitusjuomaa valmistavalle PepsiCo-yhtiölle.

Skotlannissa esillä olleissa Mountain Dew -mainoksissa julistetaan ”Epic thrills start with a chug”, eli eeppiset elämykset alkavat kulauksella. Twitterissä luki myös ”We didn’t choose the chug life, the chug life chose us”, eli emme valinneet kulauselämää, kulauselämä valitsi meidät.

Valitettavasti chug-sana tarkoittaa Skotlannin murteessa kulauksen sijaan masturbointia. Näin ollen mainoksen tekstit saivat aivan uudenlaisen merkityksen.

– Ette tainneet konsultoida ketään skotlantilaista suunnitellessanne tätä koko Iso-Britannian kattavaa mainoskampanjaa?, Twitter-käyttäjä Baseballscot ihmetteli.