Tutkimus: Vuohet pitävät iloisista ihmisistä enemmän

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisten ei tarvitse enää pohtia, vaikuttavatko heidän ilmeensä vuohieläinten mieltymyksiin. Tuore tutkimus nimittäin osoittaa, että vuohet kykenevät lukemaan ihmisten kasvojen ilmeitä. Ne pitävät enemmän henkilöistä, jotka näyttävät iloisilta.

Vuohien seurassa kannattaa hymyillä. The Royal Society -julkaisussa on nimittäin esitelty tutkimus, jonka mukaan vuohet pitävät enemmän positiivisia tunteita viestivistä kasvojen ilmeistä kuin vihaisista jurotusilmeistä.

Tutkijat kiinnittävät kahdella eri ilmeellä varustettuja kasvokuvia vuohien aitaukseen eläinten silmien korkeudelle.

Tulokset osoittivat, että vuohet olivat mielummin vuorovaikutuksessa iloiselta näyttävien kasvokuvien kanssa. Toisin sanoen myös tuotantoeläimet saattavat olla lemmikkieläinten tapaan herkkiä kasvojen emotionaalisille vihjeille. Vuohitesti osoitti, että ihmisen ja eläimen välillä kannattaa kiinnittää huomiot positiiviseen vuorovaikutukseen.