Jooga alentaa verenpainetta – merkittävä muutos kolmessa kuukaudessa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kohonnut verenpaine aiheuttaa monia terveydellisiä riskejä, minkä vuoksi korkeasta verenpaineesta kärsiviä yleensä kehotetaankin heti tekemään asioita sen eteen, että verenpaine saataisiin laskemaan. Verenpainetta voi laskea muun muassa vähentämällä suolaa ja lisäämällä liikuntaa.

Daily Mail -sivusto kertoo nyt tutkimuksesta, jossa huomattiin, että myös säännöllinen joogan harrastaminen auttaa alentamaan verenpainetta.

Kanadalaisen opiskelijan tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että jooga ja hengitysharjoitukset ovat yhtä tehokkaita alentamaan verenpainetta kuin osa siihen tarkoitetuista lääkkeistä.

Tutkimuksessa saatiin selville, että säännöllinen joogaaminen sai verenpaineen laskemaan. 15 minuuttia kestävä joogasessio, joka tehtiin viitenä päivänä viikossa, auttoi verenpainetta laskemaan kolmen kuukauden kestävän säännöllisen harjoittelun avulla noin 10 prosenttia.