Kriisi Ruotsissa: O’boy-kaakaojauhe loppunut koko maasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsalaiset ja suomalaiset rakastavat tunnetusti kaakaota, ja suosituin tapa sen valmistamiseksi on sekoittaa kaakaojuomajauhetta maitoon. Yksi suosituimmista kaakaomerkeistä on O’boy, joka on nyt aiheuttanut Ruotsissa pienimuotoisen kriisin.

Ruotsalainen Aftonbladet-lehti nimittäin uutisoi, että O’boy-kaakaojuomajauhe on yllättäen päässyt loppumaan koko maasta. Kauppojen kaakaohyllyt kumisevat parhaillaan tyhjyyttään, koska valmistaja on kärsinyt tuotannollisista ongelmista.

O’boy valmistetaan nykyisin Maraboun tehtaalla Upplands Väsbyssä Tukholman lähistöllä. Yhtiö ei osaa vielä arvioida koska se saa tuotannon taas toimintakuntoiseksi ja kaakaota taas kauppojen hyllyille. Kaakaojuomajauhe O’boy tuli myyntiin vuonna 1960, joten se on ollut markkinoilla 58 vuoden ajan.