IL: Helteet palaavat Suomeen – jälkihelle vyöryy maahan ensi viikolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa saatiin kuluneena kesänä nauttia historiallisen kuumasta hellekesästä, joka on oletettu olleen jo useasti takana. Tänään Iltalehti kertoo, että luontoäidillä voi olla vielä yksi ässä hihassaan, sillä lehden mukaan harvinaiset syyshelteet tulevat mahdollisesti huomenna alkavalla viikolla.

Tiedot perustuvat Forecan päivystävän meteorologi Olga Kukkosen ennustukseen, jonka mukaan Suomeen saapuu etelästä ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämmin ilmamassa.

Meteorologin mukaan lämpimimmät päivät ovat luvassa alkavan viikon loppupuolella, jolloin myös 25 asteen helleraja voi ylittyä erityisesti Etelä-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen ennuste ei ole ihan yhtä hyvä, sillä sen mukaan perjantaina saavutetaan esimerkiksi Helsingissä 22 asteen lämpötila.

Vielä muutama päivä sitten Foreca ennusti, että ensi viikolla Suomessa voitaisiin päästä jopa 24 asteen lämpötiloihin, mutta sittemmin ennusteen arviot ovat muuttuneet lämpimämpään suuntaan.