Kaakaokriisi pahenee Ruotsissa – paketista pyydetään jo satoja euroja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka suositun O’boy-kaakaojuomajauheen tuotanto-ongelmat ovat aiheuttaneet Ruotsissa kaakaokriisin. Nyt kaakaota aiemmin hamstranneet ovat nähneet tilaisuuden rahastaa kaakaolla, ja verkossa myydäänkin suklaista jauhetta peräti satojen eurojen hintaan.

Aftonbladet-lehden mukaan Blocket-myyntisivustolla on lukuisia ilmoituksia, joista osassa kaakaosta pyydetään jopa tuhansia kruunuja paketilliselta. Ruotsalaiset ovat ihmetelleet tilannetta, sillä harva pitää kaakaota satojen eurojen arvoisena herkkuna. Tiedossa ei ole, että joku olisi ostanut kaakaota tuollaisilla hinnoilla.

O’boy valmistetaan nykyisin Maraboun tehtaalla Upplands Väsbyssä Tukholman lähistöllä. Yhtiö ei osaa vielä arvioida koska se saa tuotannon taas toimintakuntoiseksi ja kaakaota taas kauppojen hyllyille. Kaakaojuomajauhe O’boy tuli myyntiin vuonna 1960, joten se on ollut markkinoilla 58 vuoden ajan.