Nyt jokainen voi pyytää Instagram-tililleen vahvistettu-merkin

Digi · Tim Isokivi

Monien julkisuuden henkilöiden ja brändien Instagram-tileillä nähdään tilin aidoksi vahvistava sininen verified-merkki. Nyt kenellä tahansa on mahdollisuus pyytää sellaista itselleen.

Aikaisemmin vahvistettu-merkin saivat automaattisesti kuuluisuudet, tärkeät somevaikuttajat ja näkyvät yritykset. Nyt Instagramin asetukset -valikkoon on kuitenkin ilmestynyt ”Request verification”, eli pyydä vahvistusta -osio.

Vahvistusta pyytävien täytyy toimittaa Instagramille kuva henkilöllisyystodistuksesta. Vahvistuksen pyytäminen ei yhtiön mukaan takaa sitä, että sellaisen saisin tililleen.

Vahvistettu-merkki on joidenkin Instagramin käyttäjien keskuudessa haluttua tavaraa. Mashable-sivuston mukaan niille on jopa omistettu epämääräisiä mustan pörssin kauppapaikkoja, joissa sinisestä merkistä voi joutua pulittamaan pahimmillaan 15 000 dollaria.