Näin selvität pakohuoneen ennätysajassa – pelisuunnittelija paljasti 10 vinkkiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaiset pakohuonepelit ovat yleistyneet ja kasvattaneet suosiotaan viimevuosien aikana hurjasti. Pakohuoneet noudattavat yleensä melko samanlaista kaavaa. Pelaajat saavat aluksi kuulla jonkin mysteerin, joka johdattaa heidät huoneeseen. Huoneesta heidän tulee etsiä erilaisia vihjeitä, joiden avulla he saavat auki erilaisia lukkoja ja ovia.

Mark Rober halusi selvittää miten pakohuoneista pystyy selviämään ilman lisävihjeitä ja vielä mahdollisimman lyhyessä ajassa. Hän kävi pelisuunnittelijana ja tutkijana toimivan Scott Nicholsonin luona, ja sai mieheltä testatut ja toimivat vinkit, joiden avulla pakohuoneista pääsee ulos nopeasti.

1. Ajattele yksinkertaisesti

2. Etsikää vihjeitä ja esineitä helpoista paikoista

3. Järjestele löytämäsi vihjeet

4. Keskity siihen mikä estää etenemisesi

5. Sopikaa joukkueessa roolit

6. Selvittäkää lukkojen tyypit

7. Selvittäkää millaisia koodeja tarvitsette

8. Etsikää kirjalliset johtolangat

9. Etsikää kaavoja

10. Kuuntele peliopasta alussa tarkasti