Avioero voi olla oikea ratkaisu – vastaa näihin kysymyksiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suuret elämänmuutokset voivat tuntua pelottavilta. Toisinaan ihminen on parisuhteessa ainoastaan siksi, että ei uskalla kokeilla elämäänsä yksin. Ero kannattaa etenkin silloin, kun kaikki on jo tehty parisuhteen parantamiseksi. Heppoisin perustein ei kuitenkaan kannata päättää suhdetta.

Mitkä ovat ne syyt, jotka pitävät parisuhdetta kasassa? Mikäli haluaisi olla itsenäinen ja vapaa, mutta ei uskalla lähteä parisuhteesta, kannattaa kysyä omat motiivit yhdessäoloon. Olisiko asia kuitenkin niin, että kumppani osaa tukea ja suhde voisi sittenkin onnistua pienellä työllä?

Toista ihmistä ei pysty muuttamaan. Ainoastaan omaa suhtautumista toiseen ihmiseen voi muuttaa siten, että myös hänen epämieluisat puolensa oppii hyväksymään. Mikäli odottaa puolison muuttumista, voi edessä olla päättymätön odotus. Tuleeko hänestä koskaan sellainen kuin haluaisit?

Rakkaudessa sitoutuu toiseen ihmiseen täysillä. Mikäli huomaa, että oma puoliso ei olekaan enää Se Oikea, vaan mielenkiinto hakeutuu muihin henkilöihin, voi suhteensa tulevaisuutta miettiä tarkemmin. Haaveiletko elämästä jonkun toisen kanssa?

Tutkimusten mukaan toisiinsa luottavat kumppanukset voivat muodostaa pitkäikäisen ja hyvinvoivan liiton. Suhteessa on oltava molemminpuolinen luottamus ja osoitus, että on myös luottamuksen arvoinen. Onko teillä samanlaiset käsitykset uskollisuudesta?

Parisuhteessa ei tulisi koskaan hukata itseään tai omaa elämäänsä toisen takia. Molempien osapuolten on joustettava ja mukauduttava tarpeen vaatiessa, mutta kumpikaan ei saisi kadottaa omaa itseään tai muuttua liikaa. Tunnetko itsesi yhä edelleen?

Lähde: Elite Daily