Lapsilla ei ole itsesuojeluvaistoa – pikkutyttö poimi käärmeen käteensä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lapset eivät välttämättä osaa pelätä asioita, joista he eivät tiedä juuri mitään. Siksi lapset ovat kuin muovailuvahaa, joille ei kannata esimeriksi näyttää ruoan nirsoilemisen mallia tai opettaa pelkäämään turhanpäiväisiä asioita.

Samaan aikaan aikuisten vastuulla on opettaa lapsilleen, mitkä asiat ovat aidosti vaarallisia. Netissä on video, joka toimii malliesimerkkinä lasten käyttäytymisestä. Videolla on käärmeitä pelkäämätön pikkutyttö.

Emme tiedä tarinaa videon takaa, mutta lapsi kulkee vaikeakulkuisessa maastossa kesävaatteissaan ja pelastusliiveissään. Hän näkee käärmeen ja poimii eläimen käteensä rauhallisesti. Toivottavasti käärme ei ole myrkyllinen tai pure ikävästi, koska se lisäisi melkoisesti taltioinnin kauhuskenaariota.