Rakastatko suolaista ruokaa? Näin vältyt ikävältä sivuvaikutukselta

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suolaista ruokaa rakastavien ihmisten herkuttelu ajoittuu usein iltaan. Iltapalaksi kelpaavat muun muassa pizzat, ranskalaiset ja sipsit, mutta aamulla suolaisen syöminen voi näkyä ikävästi myös kasvoilla silmänympärysten ja luomien turvotuksena.

Suola sitoo nestettä ja turvottaa ihon pinnalla olevia pieniä verisuonia, mikä saa olon usein pöhöttyneeksi viimeistään herkuttelua seuraavana päivänä.

Women’s Health -sivuston mukaan kasvoilla ja silmien alueella olevaa turvotusta pystyy kuitenkin vähentämään nukkumalla yönsä pää tavallista enemmän kohotettuna, jolloin nesteet eivät pääse jämähtämään kasvojen alueelle.

Aamuksi suolaa rakastavien ihmisten kannattaa varata turvotusta vähentävää silmänympärysvoidetta, jota säilytetään jääkaapissa. Viileä voide auttaa lieventämään turvotusta, minkä lisäksi toimiva keino on myös hieroa kasvoja kevyesti viileällä jade-kivirullalla.