10 kätevää siivousniksiä kiireisille – älä anna kaaoksen vallata asuntoa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Siivouksessa on usein hankalinta urakan aloittaminen. Kun imuri tai järjestelyinto on kaivettu esiin, huomaa usein siivonneensa asuntoa lyhyessä ajassa tehokkaasti ja paljon. Siisti koti on aina viihtyisämpi ja helpompi myös pitää järjestyksessä.

Tärkeintä tietenkin on se, että kaikille tavaroille ja esineille löytyy oma paikkansa. Silloin järjestys syntyy kuin itsestään, kun siirtää kaiken roinan paikoilleen. Myös ajastimen kanssa siivoaminen on tehokas tapa saavuttaa nopeasti järjestystä. Usein jo 15 minuuttia riittää yleisjärjestyksen saavuttamiseen.

Kerää irtotavarat yhteen laatikkoon ja vie ne omille paikoilleen. Siivousvälineitä kannattaa säilyttää paikassa, joissa niitä käyttää eniten. Kylpyhuoneen pesuaineet ovat kylpyhuoneessa ja keittiön puhdistusvaahdot keittiössä. Tiskit kannattaa puolestaan tiskata samaa tahtia kokkailun kanssa. Keittiön suursiivoamiselta välttyy, kun korjaa jälkensä ruoanlaiton yhteydessä reaaliaikaisesti.

Käytä sukkia pölynkerääjinä käsissä ja jaloissa. Niillä on helppo nuohota pienetkin nurkat. Irtokarvat voi poistaa sohvatyynyistä esimerkiksi tarraharjan avulla. Kylpyhuone kannattaa puolestaan pestä ja siivota suihkureissun yhteydessä. Lavuaarin voi puhdistaa hampaiden harjaamisen yhteydessä vapaana olevalla kädellä.

Vaatteita pois ottaessa ne voi panna suoraan takaisin käytettyjen asujen hyllylle tai naulakkoon. Sänky kannattaa puolestaan pedata heti siitä noustessa, niin siitä tulee nopeasti automaattisesti osa aamurutiineja. Myös tuoksulla on väliä ja kodissa kannattaa käyttää aromaattisia öljyjä tai ilmanraikastimia, PureWow vinkkaa.