Ruotsin miljonääriäiti tuomittiin petoksesta – nosti vuosikausia tukirahoja Ruotsista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsin miljonääriäidit televisio-ohjelmasta suomalaisille tutuksi tullut realitypersoona Gunilla Persson on tuomittu petoksesta Ruotsissa. Nainen oli nostanut muuntukia Ruotsin Vakuutuskassasta aiheettomin perustein, vaikka hän asuu pysyvästi Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltojen Los Angelesissa teini-ikäisen tyttärensä ja iäkkään äitinsä kanssa asuva realityjulkkis Gunilla Persson on tuomittu maksamaan Ruotsin valtiolle takaisin hänen vuosien ajan valheellisin perustein nostamansa tuet.

Lisäksi 59-vuotias nainen on tuomittu maksamaan käsittelystä aiheutuneet oikeudenkäyntikulut. Summa on yhteensä noin 35.000 euroa.

Gunilla Persson ei ole asunut Ruotsissa 30 vuoteen, mutta väittää saaneensa Erika-tyttärelleen lapsilisää asuessaan taannoin puoli vuotta Ruotsissa. Persson on kommentoinut Aftonbladetille, että hän ei aio maksaa takaisin penniäkään.

Hänen mukaansa Suomen Kansaneläkelaitosta vastaava Ruotsin Vakuutuskassa on kaikkien aikojen epäammattimaisin laitos.

Gunilla Persson sai äsken potkut Ruotsin miljonääriäidit -hittisarjasta, eikä häntä tulla näkemään seuraavalla kaudella. Hän on kuitenkin tähdittänyt ruotsalaista laihdutusohjelmaa, jossa julkkikset yrittävät pudottaa painoaan televisiokameroiden seuratessa. Gunilla Persson on ollut pitkin vuotta otsikoissa ikävissä merkeissä, koska hänet pidätettiin keväällä Miamissa aurinkolasivarkaudesta.