Tänään vietetään Puhu kuin merirosvo -päivää! Nyt on lupa kiroilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tänään saa puhua kuin piraatti, sillä 19. syyskuuta on virallinen Puhu kuin merirosvo -päivä. Pienen kaveriporukan aloittamasta perinteestä on muodostunut joka vuosi vietettävä tempaus. Huh-hah-hei ja rommia pullo!

Suomalaisessa kulttuurissa merirosvot edustavat puheellaan alatyyliä, jossa ei säästellä kirosanoja. Tutkimusten mukaan paljon kiroilevilla ihmisillä on muita laajempi sanavarasto. Kiroileminen voi auttaa myös oikeasti kivun lievittämisessä, kun singauttaa ilmoille kunnon perkeleen vasaran osuttua peukaloon. Puhu kuin merirosvo -päivää on vietetty vuodesta 1995, Days Of The Year raportoi.

Kiroilemisen taito on myös yhdistetty korkeampaan älykkyyteen. Sadattelemisen avulla voi käsitellä tunteita ilman, että tarvitsisi turvautua fyysiseen riehumiseen. Lasten kuullen saattaa välillä lipsahtaa ärräpäitä sanojen sekaan, mutta tällöin on tärkeää opettaa, että kirosanat kuuluvat ainoastaan aikuisten sanavarastoon.