Lamb Of Godia ikivanhalla luostarisoittimella? Näin kampiliira taipui metalliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metallimusiikkia on esitetty monilla eri klassisen musiikin soittimilla, mutta nyt vuoronsa saa ehkäpä yksi erikoisimmista. Netissä kiertää parhaillaan hieman vanhempi video, jolla kuullaan trash metal -yhtye Lamb Of Godin tuotantoa historiallisella kampiliiralla soitettuna.

Kampiliira on yli tuhat vuotta vanha kielisoitin, jossa on myös koskettimet. Soitinta soitetaan kampea pyörittämällä. Eluveitie-yhtyeessä soittava puolalainen Michalina Malisz on harjoitellut kampiliiralla raskaamman sarjan kappaleita.

Yksi hänen lataamista videoista on Lamb Of Godin suositun Grace-kappaleen soittaminen. Hänen videoitaan kannattaa katsoa enemmänkin, sillä Michalina Malisz on varmasti yksi maailman parhaimmista kampiliiran soittajista. Kampiliirat ovat hieman harvinaisempia soittimia, mutta sen sulosointuja kuullaan myös suomalaisen Korpiklaanin tuotannossa.