Lamb Of Godia ikivanhalla luostarisoittimella? Näin kampiliira taipui metalliin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metallimusiikkia on esitetty monilla eri klassisen musiikin soittimilla, mutta nyt vuoronsa saa ehkäpä yksi erikoisimmista. Netissä kiertää parhaillaan hieman vanhempi video, jolla kuullaan trash metal -yhtye Lamb Of Godin tuotantoa historiallisella kampiliiralla soitettuna.

Kampiliira on yli tuhat vuotta vanha kielisoitin, jossa on myös koskettimet. Soitinta soitetaan kampea pyörittämällä. Eluveitie-yhtyeessä soittava puolalainen Michalina Malisz on harjoitellut kampiliiralla raskaamman sarjan kappaleita.

Yksi hänen lataamista videoista on Lamb Of Godin suositun Grace-kappaleen soittaminen. Hänen videoitaan kannattaa katsoa enemmänkin, sillä Michalina Malisz on varmasti yksi maailman parhaimmista kampiliiran soittajista. Kampiliirat ovat hieman harvinaisempia soittimia, mutta sen sulosointuja kuullaan myös suomalaisen Korpiklaanin tuotannossa.

Uusimmat