Terveelliset välipalaideat lapsille – muutakin kuin leipää, jugurttia ja hedelmiä

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Lapset innostuvat yleensä ruoan kekseliäästä asettelusta ja saattavat syödä kasvikset ja vihannekset paremmin pienten temppujen avulla. Yksi keino on asetella salaatin ainekset maisemaksi tai vaikkapa hymynaaman muotoon.

Toinen keino on panna kurkkukuutiot, krisikkatomaatit ja juustoneliöt hammastikkuihin. Tikkuihin voi panna myös paistettuja kanafileitä, lihapullia, paprikapaloja ja viinirypäleitä.

Jos lapsi on enemmän leipien perään, kannattaa hänelle valmistaa kolmioleipiä täysjyvätuotteista. Väliin voi panna esimerkiksi kanafilettä, salaatinlehtiä ja kuivattuja karpaloita tai laadukasta naudan paistileikettä, suolakurkkuja ja cheddarjuustoa.

Kun päällekkäin olevay paahtoleipäpalat tai ruisleivät leikkaa kolmion muotoon, saattavat lapset nauttia niiden syömisestä enemmän. Leivät voi myös paahtaa tai käyttää täytteiden kanssa voileipägrillissä. Jugurtiksi kannattaa valita maustamaton vaihtoehto, johon lapsi saa lisätä makunsa mukaan tuoreita marjoja, pähkinöitä tai siemeniä.

View this post on Instagram

Busy Morning Yogurt Bowl-> mango, vanilla yogurt smoothie 💛 & blueberry yogurt smoothie 💜 with grains …Here's the recipe for mango vanilla yogurt👇🥣 . 1 ripe mango (peeled, pitted and cubed) 1 cup plain vegan yogurt (harvest moon, or other) 1 tsp vanilla extract 1 tsp honey . Place all the ingredients in a blender. Blend for a couple of minutes until smooth🍴 . . . . . #sweet #healthybowl #healthy #yoghurt #breakfast #mango #blueberry #raspberry #fresh #foodie #homemade #vegan #dairyfree #grains #yogurt #breakfastbowl #colorfood #fitnessfood #delicious #desserts #instafood #exotic #eattherainbow #fitness #instagood #fruit #eeeeeats #igdaily #veganfitness #petitdejeuner

A post shared by Martina (@martina_wanderlustcook) on

View this post on Instagram

THURSDAY: Breakfast is fat free Greek yogurt, fruit and honey 🍯 (1sp) Also doubles up as a contender for yesterday’s @skinnydoll ’s #wwphotoaday … the theme was ‘Low sp snack’ Obviously anything involving #zeroheroes like fruit 🍇🍌🍏🍎🍐🍓🥝🍈🍑🍒🍍 is going to be good low #sp snack … team it with another zero hero like fat free yogurt and you’re laughing 😆 I haven’t been able to entirely kick my sweet tooth so I still add a teaspoon of honey 🍯 for 1sp (although recently I’ve been drizzling rather than measuring so need to be careful as honey’s points creep up quickly!) Also o often fry my banana 🍌 slices so they caramelise before adding them to the mix so I get that extra hit of sweetness! 😋😋 #lowspsnack #snack #breakfast #yogurt #fruit #banana #strawberries #blueberries #superfoods #foodstagram #ww #weightwatchers #weightwatchersuk #weightwatchersfamily #weightlossdiary #freshstart #accountability #stayingaccountable #nomoremumtum #nomoreexcuses

A post shared by Joanna Schlenzka (@theshrinkingstylist) on