Upea kuularata! Video on nautinnollista katsottavaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiä testataan yleensä pitkän palikkajonon avulla. Kaplamino-niminen YouTube-käyttäjä on yksi dominoefekteihin hurahtaneista harrastajista, ja hän luo todella monimutkaisia kokonaisuuksia, joissa marmori- tai metallikuula kulkee sille rakennetun radan läpi.

Kaplamino testaa fysiikan lakeja magneettien ja erilaisten esteiden avulla. Hän on paljastanut niksinsä ja myöntää, että kaikki kuulan läpäisemät esteet tai luomat dominoefektit eivät ole pomminvarmoja. Toisin sanoen täydelliseen ratasuoritukseen tarvitaan myös ripaus onnea.

Kuulat kulkevat niille tarkoitetuilla väylillä täydellisesti. Kaplamino on joutunut tarkasti pohtimaan, kuinka hän saa radan liikkeen pysymään jatkuvana ilman, että mikään kuulista ajautuu harhareitille tai pysähtyy. Rata kestää 1,5 minuuttia.