Karmaiseva uutuus Suomeen – ihmislihan makuinen hampurilainen

Ohhoh! Ruoka · Stara.fi

Ruokataiteilija Tom Wolfe saapuu Suomeen tekemään ihmislihan makuisia burgereita. Pop up -ravintola avataan Helsingin Narinkkatorille torstaina 4. lokakuuta kello 11.30 – 14.30. Luvassa on tilaisuus maistaa ja kokea jotakin täysin erilaista.

Wolfen tuotteet ovat ihmislihan makua imitoivia gourmet-burgereita. Burgereita tarjoillaan niin kauan kuin niitä riittää.

Lontoolainen gourmet-kokki Tom Wolfe on kokannut lukuisille maailmanluokan tähdille, kuten laulaja Jennifer Lopezille ja muotisuunnittelija Stella McCartneylle. Hän on tunnettu ruokataiteilijana ja Four Seasons -hotelliketjun pääkokkina.

Ihmislihaburgerin reseptiä kehittäessään Wolfe perehtyi ihmislihaa syöneiden henkilöiden kuvauksiin siitä, miltä ihmisen liha maistuu. Yksi näistä oli amerikkalaisen toimittaja ja kirjailija William Seabrookin vuonna 1931 kirjoittama kuvaus ihmislihan syönnistä.

Seabrookin mukaan raaka ihmisliha muistutti naudanlihaa, mutta oli aavistuksen vaaleampaa ja sisälsi vaaleankeltaista rasvaa. Paistettuna ihmisliha muuttui harmahtavaksi, kuten lammas tai vasikka ja tuoksui kypsältä naudanlihalta. Makua Seabrook kuvaili hyvin paistetun vasikan kaltaiseksi.