Tutkijat paljastivat: Nämä krapulamyytit ovat totta!

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet parantelevat alkoholin nauttimisen jälkeisenä päivänä krapulaansa herkkuruoilla, jotka ovat useimmiten rasvaisia ja suolaisia pikaruokia. Moni ei kuitenkaan tiedä sitä, että myös tietyt ruoat voivat itsessään aiheuttaa henkilölle krapulan kaltaisen olon ilman pisaraakaan alkoholia.

Nyt tutkijat paljastivat Daily Mail -sivustolle toimivatko viisi yleisintä krapulalääkkeenä pidettyä ruokaa tai juomaa oikeasti alkoholin aiheuttamaan pahaan oloon.

1. VesiVeden juominen auttaa huonoon oloon aina, koska se parantaa nestehukasta johtuvia oireita iskemällä suoraan oireiden aiheuttajaan eli kuivuneeseen kehoon.

2. Runsas ja rasvainen aamiainenHuono olo voi osittain johtua myös siitä, että syöminen on unohtunut. Tällöin runsaan aamiaisen nauttiminen voi auttaa. Proteiinipitoinen ruoka ja tasapainoisen aterian syömisen ennen alkoholin nauttimista on kuitenkin todettu ehkäisemään tehokkaammin pahan krapulan syntymistä.

3. KofeiiniHuonot yöunet ovat syynä osaan krapulan oireista. Tällöin aamukahvin tottuneet nauttijat voivat kokea, että aamukahvi on ainut asia, joka saa heidät aamulla ylös. Aamukahvilla ei ole kuitenkaan todettu olevan parantavia vaikutuksia ihmisiin, jotka eivät ole tottuneet sitä juomaan.

4. LoiventavaTutkijat eivät suosittele alkoholin nauttimista seuraavan 48 tunnin aikana siitä kun edelliset juhlat ovat päättyneet. Oloa loiventavien alkoholipitoisten juomien nauttimisella on terveydelle ja maksalle vain entistä enemmän haittaa.

5. KrapulalääkkeetMoni vannoo luontaistuotekaupoista ostettujen krapulaan tarkoitettujen lääkkeiden nimeen, mutta tutkijoiden mukaan ravintolisien nauttiminen ei tutkitusti nopeuta krapulan paranemista.