Maailman suurin enkelikokoelma pulassa – museo joudutaan sulkemaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Wisconsinissa on museo, jolla on hallussaan maailmanennätys isoimmasta enkelikokoelmasta. Angel Museum -nimisen kulttuuripaikan perustaja Joyce Berg joutuu nyt lopettamaan enkelimuseon toiminnan.

Angel Museumissa on yli 10.000 enkeliaiheista esinettä, joista suurin osa on posliinista valmistettuja koriste-esineitä. Nyt museo tarvitsisi tosielämän enkeleitä avukseen, sillä sen ylläpitokustannukset ovat muodostuneet liian kalliiksi. Museo joutuu sulkemaan ovensa.

Enkelimuseo ei ole saanut tarvittavasti lahjoituksia, jäseniä, vapaaehtoisia tai sponsoreita. Vierailijoiden mukaan 20 vuotta toimineessa enkelimuseossa vallitsee rauhallinen tunnelma, mutta se ei riitä houkuttelemaan tarpeeksi kävijöitä. Joyce Berg aikoo jatkossa keskittyä enemmän perheeseensä kuin museon enkelikokoelmaan.