Tiedelehti: Suomi on maailman paras maa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi oli viime vuonna lukemattomia kertoja maailman lehtien palstoilla, kun itsenäinen Suomi täytti 100 vuotta. Toki myös ennen sitä olemme menestyneet monilla listoilla, ja nyt tiedelehti The Lancet on rankannut vuorostaan järjestykseen maailman parhaat maat inhimillisen pääoman perusteella.

Esimerkiksi koulutusta ja tervettä mittaavassa tutkimuksessa Suomi sijoittui lehden listauksessa tyylikkäästi ykkössijalle, kun vertailtiin kehitystä vuodesta 1990 vuoteen 2016. Hieman yllättäen kärkipaikat jaettiin lähes samalla tavalla sekä tutkimuksen alussa että lopussa. Vuoden 2016 tilastossa Suomen takana olivat Islanti, Tanska, Hollanti ja Taiwan.

Norja sijoittui vuonna 2016 seitsemänneksi ja Ruotsi sijalle 15. Listauksesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.