Onko kallis leipä halpaa parempaa – asiantuntija selvitti makutestissä

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Leipä on monille suurta herkkua tai vähintäänkin arkinen välipala, joka kuuluu lähes jokaiseen päivään. Nyt leipäasiantuntija laitettiin todelliseen testiin kun hänen tuli päätellä erilaisia leipiä maistelemalla mikä leivistä on edullista ja mikä kallista.

Leipäasiantuntija Jim Lahey kertoo Epicurious-kanavan julkaisemalla videolla, että leipää maisteltaessa hän arvioi aina valmistustapaa leivän ulkonäöstä, leivän kuoren koostumusta, sisuksen koostumusta ja makua. Leivän tekotavasta kertoo paljon myös se miten paljon ilmataskuja sen sisälle on muodostunut.

Jim Lahey saa arvosteltavakseen samaan aikaa aina kaksi samasta viljasta valmistettua, mutta eri tuottajan tekemää leipää, joista miehen tulee kertoa ja perustella kumpiko niistä on kalliimpi vaihtoehto. Tehtävä näyttää melko herkulliselta ja asiantuntijalle yllättävän helpolta.