Onnea Ransu Karvakuono! Suosikkihahmo täyttää tänään 40 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monille suomalaisille lapsille Pikku Kakkonen -ohjelmasta tuttu Ransu Karvakuono täyttää tänään 4. lokakuuta tasan 40 vuotta. Tasavuosia juhlivaa synttärisankaria juhlistetaan parhaillaan Yle Areenassa ja Elävässä Arkistossa.

Yleisradion verkkopalveluissa julkaistiin muutama päivä sitten harvoin uusittu Karvakuonot-sarja. Kuusiosainen Karvakuonojen automatka on peräisin vuodelta 1982.

– Ransuun, Rikuun ja Eno-Elmeriin iskee kova matkakuume. Matka-auto Tassun tankki täytetään ja eväsreppu pakataan pullolleen. Kuonot kääntyvät kohti länsirannikkoa. Tutuksi tulevat Uusikaupunki, Kustavi, Rauma, Lyökki ja Olkiluoto, sarjan esittelyssä kerrotaan.

Alunperin Ransu Karvakuono -hahmon loi Eevaliisa Holma-Kinnunen vuonna 1977 nukketeatterin hahmoksi. Pikku Kakkosessa Ransu teki ensiesiintymisensä 4. lokakuuta 1978. Rodultaan koira on keskikokoinen videonoutaja, ja hahmon äänenä on alusta saakka toiminut Pertti Nättilä.