Netflix osti oikeudet Narnia-kirjoihin – suunnitteilla sarjoja ja elokuvia

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

C.S. Lewisin Narnia-sarja lukeutuu kaikkien aikojen suosituimpiin fantasiatarinoihin ja lastenkirjoihin. Nyt Narnian tarinoita ollaan sovittamassa uudelleen televisioruutuihin.

Suoratoistopalvelu Netflix on tehnyt sopimuksen C.S. Lewis Company -yhtiön kanssa. Suunnitelmissa on Deadline-sivuston mukaan luoda televisiosarjoja ja elokuvia, jotka perustuvat kirjailijan Narnian tarinat -saagaan.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kaikkien Narnia-kirjojen oikeudet ovat kuuluneet samalle yhtiölle. Netflixin suunnitelmissa on luoda kokonainen sarja Narnian maailmaan sijoittuvia nimikkeitä Marvelin ja Star Trekin tapaan.

C.S. Lewisin Narnia-kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta. Kirjasarjan pohjalta on aikaisemmin tehty muun muassa kolme elokuvasovitusta Disneyn ja 20th Century Foxin toimesta sekä televisiosarja BBC:n toimesta.