Tänään juhlitaan kaapista ulostuloja – ole rohkeasti oma itsesi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nyky-yhteiskunta on suopeampi seksuaalivähemmistöjä kohtaan, mutta ennen homoseksuaalisuuden tai transsukupuolisuuden myöntäminen tai sen julkituominen oli eräänlainen tabu. Tänään vietetään virallista kaapista ulostulostulon päivää.

Osa ihmisistä pelkää, kuinka heidän sukulaisensa, ystävänsä tai työnantajansa suhtautuu, jos he kertovat seksuaalisesta identiteetistään. Pride-filosofian puolesta puhuvat yhteisöt ovat päättäneet muodostaa vuosittain vietettävän päivän, jolloin voi tulla virallisesti ulos kuorestaan ja olla aidosti ylpeä omasta itsestään. Se päivä on tänään.

Seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli ei määrittele ihmisarvoa. 11. lokakuuta on virallisesti päivä, jolloin kaikki saavat paljastaa oman persoonallisuutensa ja mieltymyksensä. Nyt on lupa laittaa kaapinovet laulamaan.