Voiko kumppani olla paras kaveri? Nämä edut parisuhteen ystävyydestä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimusten mukaan parisuhteet ovat onnellisimpia, mikäli sen osapuolet pystyvät olemaan myös ystäviä keskenään. Kumppanuus on parhaimmillaan myös hauskaa kaveruutta, jossa oma puoliso on maailman paras kaveri. Nyt on listattu etuja, joita seurustelevat parhaat kaverit voivat kokea.

Toisiaan myös romanttisessa mielessä rakastavat parhaat kaverit voivat muodostaa liiton, jossa on iloa, luottamusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kun oma kumppani on myös paras kaveri, voi varmasti nauttia toisen täydestä tuesta ja kannustuksesta. Yhteiset mielenkiinnonkohteet vievät pitkälle parisuhteessa, sillä osapuolten ei tarvitse tehdä joka asiassa kompromisseja.

Parisuhteessa on pystyttävä olemaan oma itsensä. Samaan aikaan voi luottaa, että oma rakas tukee vaikeina aikoina parhaan kaverin tavoin, mutta osaa myös sanoa asioista rehellisesti ja suoraan. Toisiinsa hitsautuneet rakastavaiset ovat järkkymätön tiimi, jossa kaiken lähtökohtana on yhteinen onni.