Mielipide: Parempi sinkkuna kuin väärän kumppanin kanssa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vähintään kerran elämässä sydänjuuriaan myöten rakastunut ihminen tietää, että ”ihan kivan” ja todella upean kumppanin välillä on eroja. Osa ihmisistä on parisuhteessa ainoastaan siksi, että heidän ei tarvitse olla yksin.

Nämä liitot eivät välttämättä ole automaattisesti kehnoja, ne voivat toimia erinomaisesti käytännön tasolla ja arki sujua tasaisesti.

Rakkaus muuttaa automaattisesti muotoaan vuosien varrella. Tutkimukset ovat osoittaneet, että parisuhteen paras aika tulee eteen 20 vuoden yhdessäolon jälkeen.

Kuka jaksaa olla kymmeniä vuosia elämästään ihmisen kanssa, joka on ”ihan kiva”, mutta ei kuitenkaan tunnu täysin omanlaiselta? Joissakin liitossa yhdessäolo on pakon sanelemaa ja esimerkiksi yhteiset lapset voivat sitoa kaksi aikuista toisiinsa ilman maata järisyttävää rakkausliittoa. Puhutaan järkiliitosta.

Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että sinkkuna elävä ihminen ei automaattisesti ole muita huono-osaisempi. Hän voi elää täysipainoisesti onnellista elämää vapaana ja itsenäisenä. Ilman vakituista parisuhdetta on vapaa tekemään yksin elämäänsä koskevia päätöksiä.

Ei ole harvinaista, että parisuhteessa oleva ihminen tuntee olevansa äärimmäisen yksinäinen, tylsistynyt ja toivoton. Miksi heitä ei säälitä, mutta yksin eläviä sinkkuja sitäkin useammin? Tilannetta voisi verrata häkkilintuun.

Kyse on siitä, mitä itselleen valitsee ja kuinka haluaa elämänsä elää. Haluaako kuluttaa kallisarvoisia elonpäiviä liitossa, joka ei tyydytä henkisesti tai fyysisesti? Aito rakkaus tai sielunkumppani ei kävele vastaan päivittäin.

Kun se tapahtuu, voi tylsä liitto olla esteenä nöin mahtavan elämäntilaisuuden hyödyntämiseen – ainakin jos on luvannut pysyä uskollisena.

Kenenkään ei tulisi olla parisuhteessa ilman, että on joskus viettänyt aikaansa yksin. Kun löytää oman sisimpänsä, on myös helpompi tarkastella muita ihmisiä ja heidän ominaisuuksiaan. Siten on myös mahdollista tavata oma aito, loppuelämän ja paras mahdollinen rakkaus.

Täydellistä ihmistä ei ole olemassa. On ainoastaan parhaiten toisilleen sopivia. Nämä henkilöt kohtaavat persoonallisuuden syvällä intohimon tasolla sekä toimivat älyllisesti samalla aaltopituudella.

On turha kuluttaa energiaa ihmisiin, joiden kanssa joutuu väistämättä häkkilinnun rooliin. Jokaisella on oikeus olla arvokas ja tärkeyslistan kärkipäässä. Oikean kumppanin kanssa voi levittää siivet ja lentää vapaasti parina – yhdessä.