Onko Cheek Helsingin Kaupunginteatterin uutuuden esikuva? ”Hahmot ja tapahtumat ovat fiktiivisiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä saa 30. tammikuuta ensi-iltansa räp-maailman sijoittuva uusi kotimainen Comeback – räpätessä roiskuu -esitys. Sakari Hokkasen kirjoittama ja ohjaama uutuus kertoo räppäri Biiffistä, joka valmistautuu loppuunmyytyyn paluukonserttiin Helsingin Olympiastadionilla.

– Tukijoukkoina kaupungin hienoimman hotellin, Campin, sviitissä Biiffillä on Suomi-räpin veteraani Mela sekä manageri Taina Kovanen. Comebackin paineet ovat valtavat ja Tainalla on täysi työ pitää räppärit keikkakunnossa, Helsingin Kaupunginteatterin tiedotteessa kuvaillaan uutuutta.

Ei liene sattumaa, että tarina on pitkälti samankaltainen viime kesänä uransa lopettaneen suosikkiräppäri Cheekin kanssa. Käsikirjoittaja-ohjaaja Sakari Hokkanen kertoo hieman enemmän esityksen taustoista ja korostaa, että esityksen hahmot ovat fiktiivisiä.

– Sanottakoon varmuuden vuoksi, että näytelmän hahmot ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ovat sattumanvaraisia. Käsikirjoittajana en voi sille mitään, jos nykyaika muistuttaa yhä enemmän satiirista farssia, sanoo Hokkanen.

– Kirjoittamani näytelmän keskiössä on räppäri, joka edustaa melko kyseenalaisia arvoja. Äärimmilleen viety itsekeskeisyys, rahalla ja omaisuudella leveily, oman menestyksen hehkuttaminen, miehinen pullistelu ja naisten esineellistäminen ovat Biiffin musiikin ja imagon ydinainesta. Ne ovat myös keinoja, joilla hän yrittää pönkittää omaa perimmäistä epävarmuuttaan. Näytelmän maailmassa tämä egon pönkittäminen johtaa farssimaiseen lopputulokseen, Hokkanen kertoo.

Biiffin roolissa nähdään Peter Kanerva ja muissa rooleissa Minna Koskela, Janna Räsänen, Sauli Suonpää ja Eija Vilpas. Ensiesitys nähdään 30. tammikuuta 2019 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.