Tänään vietetään virallista käsienpesupäivää – estä pöpöjen leviäminen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jo lastentarhassa opetetaan pienokaisia pesemään kädet oikein. Käsienpesu on yksinkertainen ja helppo tapa ehkäistä bakteerien ja virusten leviämistä. Tänään vietetään virallista käsienpesupäivää maailmanlaajuisesti.

Maailman käsienpesupäivä sai alkunsa kymmenen vuotta sitten, kun YK ja Unicef halusivat ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota hygieniaan. Käsienpesun avulla voi ehkäistä muun muassa ripulia, joka tappaa edelleen ihmisiä muun muassa Afrikassa. Tehokas käsienpesu ehkäisee tartuntatautien etenemistä.

Käsienpesun on tutkittu vähentäneen lapsikuolleisuutta maailmassa. Kädet tulee pestä huolellisesti saippualla ja kuivata sen jälkeen kauttaaltaan. Osa ihmisistä käyttää myös käsidesiä bakteerien kuljettamisen ehkäisemiseksi.