Eläintarha aloitti Halloweenin – näin eläimet juhlivat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kurpitsalyhdystä on tullut halloweenin symboli. Nyt detroitilaisessa eläintarhassa on aloitettu kauhujuhlan vietto hemmottelemalla eläimiä kurpitsayllätyksillä.

Eläintarhan hoitajat ovat antaneet eläintarhan kasvateille lahjaksi kurpitsoja leikkejä varten. Kyseessä on perinne, jota kutsutaan nimellä Smashing Pumpkins Event. Eläintarhassa työskentelevä Elizabeth Arbaugh kertoo, että eläimet saavat kurpitsoja kaksi kertaa lokakuun aikana.

Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään, kuinka eläimet herkuttelevat ja telmivät kurpistojen kanssa. Kurpitsalyhty oli alkuperäisen tarinan mukaan nauris, jonka sisällä oli hiili valaisemassa. Lyhty muuttui kurpitsaksi Yhdysvalloissa halloween-perinteen yleistyttyä.