Kakadu riehaantui kuurupiilosta – lintu löysi nopeasti hauskan piilopaikan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Neitokakadut ovat suosittuja häkkilintuja ja ne rakastavat omistajansa kanssa leikkimistä. Ne kesyyntyvät helposti ja voivat oppia pieniä temppuja. Netissä leviää video kuurunpiiloa leikkivästä kakadusta.

Videolla nähdään, kuinka neitokakadu menee sanomalehden alle piiloon. Sen jälkeen lintu kurkistaa sieltä äännähtäen. Joku on tehnyt videosta oman editoidun versionsa, jossa neitokakadu sanoo muka piilosta tullessaan: ”Pee-ka-boo!”, eli suomennettuna: ”Kukkuu!”

Todellisuudessa kakadu ääntelee ainoastaan lajityypilliseen tapaan. Neitokakadut kasvavat pyrstöineen noin 30 senttimetriä pitkäksi, joten ne tarvitsevat tarpeeksi suuren häkin elämistä varten. Ne syövät tuoreita kasviksia ja hedelmiä.