Kurpitsat parhaimmillaan – voi käyttää muuhunkin kuin Halloween-koristeluun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Syksyllä moni alkaa himoitsemaan lämmittäviä keittoja ja erilaisia pataruokia, joita on mukavaa syödä kotona paksun viltin alla samalla kun ulkona sataa ja ilta hämärtyy. Yksi syksyllä parhaimmillaan olevista sesonkiherkuista on kurpitsa.

Moni perhe päättää ostaa lokakuun aikana kotiinsa näyttävän kurpitsan Halloween-koristeluja varten. Kurpitsan koverrettua sisustaa ei kannata missään nimessä heittää pois vaan hyödyntää ruoanlaitossa, koska siitä syntyy monia lämmittäviä ruokia.

Kurpitsan sisus kannattaa käyttää esimerkiksi sosekeittoon, laatikkoruokiin, talvisiin salaatteihin tai herkulliseen kurpitsapiirakkaan. Kurpitsa sopii mainiosti myös juustoiseen pastaan ja esimerkiksi leipätaikinan sekaan raastettuna. Kurpitsa on Women’s Health -sivuston mukaan herkullisen makunsa lisäksi myös erinomainen A-vitamiinin lähde, minkä lisäksi se alentaa huonoa kolesterolia.

https://www.instagram.com/p/BoHYqzKn0OG/?tagged=pumpkinsoup