Lihakset kipeänä treenistä? Nämä herkut auttavat parantumaan

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Monille kuntoilijoille on tuttua, kun lihakset huutavat hoosiannaa vaativan treenin jälkeen. Jotta kävely tai käsien nostaminen ei näyttäisi toista päivää kummalliselta, kannattaa kipeytyneitä lihaksia hoitaa myös oikeanlaisella ruokavaliolla.

Lihasten pakotus kertoo onnistuneesta treenistä ja siitä, että ne kasvavat, vahvistuvat ja voimistuvat. Kipua voi lievittää venyttelyn ja rollerin lisäksi myös tietyillä ruoilla, jotka sisältävät lihasten palautumiseen tarvittavia hivenaineita ja rasvahappoja. Elite Daily on listannut yhdeksän parasta.

Vaativan treenin jälkeen kannattaa syödä chiansiemeniä esimerkiksi smoothien joukossa. Myös inkivääri, kirsikkamehu, ananas ja kookosvesi on todettu tehokkaiksi palauttajiksi. Perinteisempiä ruokia ovat kananmunat ja pähkinät. Ruokaan on hyvä lisätä myös lohta ja bataattia.