Näin tunnet olosi yhtä hyväksi kuin rakastuneena – viisi vinkkiä parempaan oloon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Analyyttisesti ajateltuna rakastuminen on ainoastaan kehon hormonien aikaansaama tunne. Samankaltaista olotilaa voi metsästää myös keinotekoisesti lisäämällä serotoniinin, dopamiinin, endorfiinin ja oksitosiinin tasoa elimistössä.

Tietyt hermoston välittäjäaineet vaikuttavat onnellisuuden ja onnisumisen tunteeseen sekä yleiseen hyvinvointiin. Rakkaushormonit saavat olotilan pörröisen lämpimäksi ja miellyttäväksi. Kehujen kuuleminen ja antaminen on helppo tapa parantaa hyvinvointia.

On myös todistettu, että muiden ihmisten auttaminen ja välittäminen kohottavat omaa hyvinvointia, Popsugar vinkkaa.

Vieläki nautinnollisempi tapa on orgasmin saaminen. Toki halaus ja suudelma voivat jo riittää mielialan kohottamiseen, mutta laukeaminen on takuuvarma keino saavuttaa hyrisevä fiilis.

Kevyt liikunta ja rehellisesti omien tunteiden ilmaiseminen lisäävät hyvinvointia. Toki silloin tällöin nautittu herkullinen leivos tai suklaakonvehti voivat myös auttaa hetkellisen tunteen saavuttamiseen kuin pää olisi pilvissä.