MV-lehden Ilja Janitskin tuomittiin vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut verkossa toimivien MV-lehden ja Uber Uutisten perustajan Ilja Janitskinin vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio määrättiin kuudestatoista verkkomedioiden toimintaan liittyneestä teosta, kuten esimerkiksi kunnianloukkauksista.

Käräjäoikeus katsoi Janitskin valeuutisiin keskittyneen verkkolehden perustajaksi, omistajaksi ja päätoimittajaksi. Päätoimittajana Janitskin katsottiin vastuulliseksi median sisällöstä. Hän ja kaksi muuta syytettyä joutuvat maksamaan korvauksia ja hyvityksiä yhteensä 136.000 euroa.

MV-lehti on ollut viime vuosina usein otsikoissa sekä muilta medioilta luvattomasti lainattujen artikkelien että avoimen rasististen kirjoitusten merkeissä. Lisäksi verkkomediassa on loukattu lukuisten ihmisten kunniaa julkaisemalla heistä perättömiä väittämiä ja paljastamalla yksityiselämän suojaan kuuluvia asioita. Käräjäoikeus katsoi, ettei näiden tietojen julkaisuun ollut hyväksyttävää syytä sananvapauden perusteella.