Tutkimus: Kannabis parantaa seksielämää – lisää haluja ja nautintoa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stereotyyppinen pilven pössyttelijä on laiska ja saamaton – myös makuuhuoneen puolella. Todellisuudessa kannabis on monikäyttöinen ja helposti viljeltävä kasvi, jolla on lukuisia lääkinnällisiä ja terveydellisiä vaikutuksia.

Kaikkea kohtuudella -sanaparsi soveltuu erinomaisesti myös kannabiksen käyttöön. Täysi-ikäiset ihmiset voivat saavuttaa kannabiksen avulla paremman seksielämän, mikäli uskomme viime vuonna Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esiteltyä tutkimusta.

Tutkimuksen mukaan kannabista nauttivat ihmiset harrastavat 20 prosenttia muita enemmän seksiä.

Kaliforniassa sijaitseva Standfordin yliopisto keräsi tutkimusaineistoa yli 28.000 naiselta ja 22.000 mieheltä. Tulosten valossa kannabis ei vähennä libidoa, eikä marihuanan käytöllä ja heikentyneellä seksuaalisella toiminnalla ole ollut yhteyttä toisiinsa.

Tutkijoiden mukaan kannabiksen käyttö on itseasiassa lisännyt ihmisten seksuaalihaluja. Syynä voi olla myös se, että kannabis lisää seksistä saavutettua nautintoa ja saa siten haluamaan erotiikkaa lisää elämään.