Interaktiivinen Black Mirror -jakso tulossa – voit itse vaikuttaa juonen kulkuun

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Netflixin Black Mirror -sarjasta on uuden kauden myötä tulossa vielä aikaisempaa piinaavampi. Pian katsojan täytyy nimittäin itse ottaa vastuu siitä, mihin suuntaan jakson juoni etenee.

Black Mirrorin tulevalla viidennellä tuotantokaudella tullaan näkemään interaktiivinen jakso. Siinä fanit saavat itse tehdä tarinan etenemiseen liittyviä päätöksiä hieman samaan tapaan kuin 80-luvulla suosituissa Valitse oma seikkailusi -nuortenkirjoissa.

Netflix on hyödyntänyt interaktiivisia elementtejä jo lastenohjelmissa, kuten Saapasjalkakissa: Eeppisen tarinan vanki. Black Mirror tulee kuitenkin olemaan ensimmäinen selkeästi aikuisyleisölle suunnattu nimike, jonka jakson tapahtumiin katsoja voi vaikuttaa.

Black Mirrorin luonut Charlie Brooker on jo aikaisemin ilmaissut kiinnostuksensa interaktiivia jaksoja kohtaan. Bloomberg-sivuston mukaan scifiä ja synkkää draamaa yhdistelevän antologiasarjan uusi tuotantokausi julkaistaan joulukuussa 2019.