Taas se tapahtui! Simpsonit ennusti Kanadan laillistavan kannabiksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Simpsonit-sarja on onnistunut ennakoimaan tulevia tapahtumia niin usein, että sen käsikirjoittajia on epäilty jopa ennustajiksi. Sarjan väitetään ennustaneen myös Kanadan tuoreen kannabislakiuudistuksen.

Vuonna 2005 ensietyksensä saaneessa Midnight RX -jaksossa Homer, Ned ja Apu matkustavat Kanadaan. Siellä Ned tapaa paikallisen kaksoisolentonsa, joka kertoo hänen järkytyksekseen kannabiksen olevan laillista kotimaassaan.

Kannabiksen viihdekäyttö sallittiin Kanadassa keskiviikkona 17.10. Sen lääkekäyttö on kuitenkin ollut maassa sallittua jo vuodesta 2001 saakka.

Simpsonit on jatkunut tänä vuonna jo 30 tuotantokauden ja yli 600 jakson verran. Ei siis ole välttämättä ihme, että sarjan kohtaukset käyvät toisinaan myöhemmin toteen.