Lääkäri suosittelee aamusuihkuja – paljasti positiivisen vaikutuksen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä ajoittaa suihkussa käymisen treenien jälkeen. Toiset haluavat käydä peseytymässä kuuman veden alla päivän päätteeksi ennen nukkumaanmenoa. Sitten on olemassa ihmisiä, jotka suosivat suihkua aamun ensimmäisenä asiana.

Aamusuihku on yksi tehokkaammista tavoista herätä, kertoo lääkäri Robert Glatter Elite Dailylle. Hänen mukaansa aamusuihku antaa motivaatiota ja piristystä päivään. Aamusuihkussa on kuitenkin tärkeää hyödyntää veden eri lämpötiloja.

Ensin keho pestään lämpimällä vedellä. Aamusuihkun aikana on kuitenkin hyödyllistä, jos ottaa lopuksi suihkun kylmällä vedellä, koska se kiihdyttää verenkiertoa ja vahvistaa vastustuskykyä. Lisäksi kasvoille valutettu kylmä vesi rauhoittaa ja saa ihon hehkumaan. Myös hiukset nauttivat kylmästä vedestä.