Maailmanhistorian suurin lottopotti on nyt MILJARDI dollaria, eli 1 000 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa Veikkauksen oman lottovoitot ovat tunnetusti olleet pelkkiä kahvirahoja verrattuna ulkomaisiin jättivoittoihin, mutta esimerkiksi Eurojackpot on tuonut Suomeen jo 90 miljoonan euron voiton. Nyt Yhdysvalloissa on kuitenkin tehty lottoarvontojen maailmanennätys haamurajan ylittävällä voittopotilla.

View this post on Instagram

What would you do if you won? #MegaMillions

A post shared by ®️ise🆙🅰️tl🅰️nt🅰️ (@rise_up_atlanta) on

Useiden lehtilähteiden mukaan The Mega Millions -lottoarvonnassa on pelissä ensimmäistä kertaa loton historiassa miljardin dollarin tähtitieteellinen rahasumma. Yhdysvalloissa tieto ennätyspotista sai ihmiset rynnimään pelipisteisiin ja pohtimaan mitä juuri he tekisivät rahalla, jota olisi mahdoton kuluttaa loppuun tavanomaisin toimin.

Tämän kokoluokan jättipoteissa voittajalla on usein vapaus valita haluaako hän täyden summan vuosien ja vuosikymmenten varrella hiljalleen vai haluaako hän kenties kertamaksuun selvästi pienemmän voittosumman. The Mega Millionsin kertavoitto olisi noin 565 miljoonaa dollaria.

Ellei kukaan voita tällä kierroksella, nousee voittosumma seuraavaksi 1 600 miljoonaan, eli 1,6 miljardiin dollariin. Kertamaksulla siitä saisi tilille 904 miljoonaa dollaria.