Tästä syystä kehonrakentajat rakastavat kananmunia – sinunkin kannattaisi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kananmunat ovat joidenkin mielestä menettäneet asemaansa kuntoilijoiden terveellisessä ruokavaliossa. Todellisuudessa treenin jälkeen nautittu kananmuna on helppo ja herkullinen vaihtoehto rahkan rinnalle.

Moni muistaa aikakauden, jolloin voimannostajat joivat raakoja kananmunia kuntoharjoittelun jälkeen. Nykyisin kananmunia suositellaan ruokavalioon keitettynä tai paistettuna, mutta etenkin lihaksia kasvattaessa ja painoa pudottaessa. Yhdessä isossa kananmunassa on 6,3 grammaa proteiinia, Men’s Health raportoi.

Kananmunat ovat edullisia ja niitä on helppo muokata monenlaiseen ateriaan. Yhdysvaltain maatalousministeriö on listannut, että isossa kananmunassa on 72 kilokaloria sekä runsaasti rautaa ja A-, D-, E- ja K-vitamiinia. Nykysuositusten mukaan kananmunia kannattaa syödä keltuaisineen, eivätkä ne lisää sydän- ja verisuonitauteihin sairastumisen riskiä.