Tekstailu voi tuhota parisuhteen – vältä näitä pahoja virheitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nicole Kidman ja Keith Urban paljastivat taannoin, että yksi heidän pitkän ja onnellisen avioliittonsa salaisuus on puhelinsoitto. Tällä pariskunta tarkoitti, etteivät he selvitä yhtäkään asiaa tekstiviesteillä, vaan suosivat tavallisia tai videopuheluita yhteydenpidon välineenä.

Treffiasiantuntija Stef Safran kertoo Elite Dailylle, että tekstailu on aina yksipuolista.

Kun kommunikaatiosta puuttuu eleet, äänenpainot ja ilmeet, voi syntyä herkemmin väärinymmärryksiä. Tekstailu on oiva tapa pitää yhteyttä, mutta sitä ei tulisi harjoittaa liikaa. Asioita ei kannata sopia tai selvittää pelkästään viesteillä.

Viestittely voi syödä myös aikaa muulta toiminnalta. Pariskuntien tulisi jutella enemmän kasvotusten tai reaaliaikaisesti puhelimessa. Jopa ääniviestien lähettäminen on parempi tapa kuin pelkästään tekstiviesteihin turvautuminen.

Tunnekuohuissa on järkevää panna puhelin kokonaan pois tai siirtää viestien lähettämistä. Kerran sanottua on vaikea saada takaisin. Pääasia, että parisuhteen kommunikaatio pelaa hyvin molempien osapuolten mielestä ja ilman väärinymmärryksiä.