Lähimaksuissa vakava vaara: 25 euroa varastetaan kortiltasi sekunnissa – video paljastaa miten helposti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten helposti nykyisin saa varastettua rahaa ihmisten taskuista ilman, että uhri huomaa mitään ennen tiliotteensa katsomista. Korttien lähimaksu-ominaisuudet ja alati pienentyvät lähimaksua käyttävät päätelaitteet ovat tehneet varastamisesta luvattoman helpppoa.

Facebook

Nyt se nähdään myös videolla. Siinä mies osoittaa ystävänsä kanssa miten helppoa lähimaksun veloittaminen täysin sivullisen taskusta on, ja kaikki tapahtuu vieläpä uhrin huomaamatta ja koskematta taskuihin saati lompakkoon. Videolla langaton päätelaite vain viedään taskun lähelle, ja maksu on hoidettu.

Julkaisimme taannoin valokuvan, jossa ruuhkabussissa seisovalla miehellä oli tämänkaltainen maksukone mukanaan. Rikollisen tarvitsee vain kulkea linja-autoa tai raitiovaunua ympäri, ja potentiaaliset uhrit kartuttavat tiliä.

Suomessa lähimaksun yläraja on nykyisin 25 euroa, mutta sitä suunnitellaan nostettavaksi selvästi. Tällaisia varkauksia ehkäisevät muun muassa RFID-suojatut lompakot sekä kahden tai useamman lähimaksukortin pitäminen vierekkäin.