Mies kaatoi sulaa alumiinia ampiaispesään – tuloksena pysäyttävä taideteos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maa-ampiaiset ovat ärhäköitä ja pistävät herkästi ärsytettyinä. Belgialainen mies on päättänyt tuhota takapihallaan olevan maa-ampiaisten pesän valuttamalla sinne 11 kiloa sulatettua alumiinia. Hän muistuttaa, että ampiaiset ovat vaarallisia, eikä niitä tule sekoittaa koko maailman hyvinvoinnille tärkeisiin mehiläisiin.

Alumiinin sulamispiste on 660-celsiusasteessa. Sen käsitteleminen vaatii järeitä työkaluja, joten videon kuvanneella miehellä on käytössään varta vasten tehtävään valmistetut pihdit. Hän kaataa alumiinin maa-ampiaisten pesään.

Koko ampiaisyhdyskunta tuhoutuu hetkessä. Kun alumiini on jäähtynyt, maasta kaivetaan esiin pesän avulla muodostettu alumiinitaideteos. Jopa naapurin pihalla käyskentelevät kanat ihmettelevät taideteosta kiinnostuneina. Painepesurilla puhdistettu köntti paljastaa, että ampiaisten rakentama pesä on ollut pienestä kulkuaukosta huolimatta isokokoinen.