Katusoittaja kuin lännenelokuvien soundtrackilta: ”Hyvät, pahat ja rumat”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lännenelokuvat ovat tunnettuja niiden tiivistunnelmaisista tapahtumista ja tietenkin musiikista. Eräs katusoittaja voisi toimia kokonaisen spagettiwesternin soundtrackin tekijänä.

Youtube-käyttäjä on julkaissut taannoin videon kadulla kitaraansa soittaneesta miehestä. Muusikkomies näyttää aluksi tavalliselta kitaristilta, kunnes hän ryhtyy mukailemaan lännenelokuvien tyyliä äänitehosteineen. Siksi videon nimenä onkin legendaarisen lännenelokuvan nimi, Hyvät, pahat ja rumat.

Lännenelokuvien kultakausi oli 1940- ja 1950-luvuilla. Nykyisin western-tyyliä mukailevat elokuvat on usein toteutettu komediaksi. Aito lännenelokuva on kuitenkin 1800-luvun jälkipuolelle sijoittuva revolverisankareista, intiaaneista ja kesyttömien korpimaiden maisemiin muuttaneista ihmisistä kertova sankaritarina.