Keniassa on vain yksi jääkiekkojoukkue – pääsi nyt pelimatkalle Kanadaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa jääkiekkoa voidaan pitää jossain määrin kansallisurheilulajina, kun taas Afrikan Keniassa on ainoastaan yksi lajia pelaava joukkue. Nairobissa harjoitteleva joukkue ei pääse aidosti pelaamaan otteluita, koska heiltä puuttuu vastustaja.

Kanadalainen pikaruokaketju Tim Hortons päätti lennättää kenialaiset jääkiekkoa harrastavat miehet Kanadaan pelimatkalle. Kenialaisille oli hankittu vaatteet ja varusteet suurimman unelman tueksi. Parasta oli kuitenkin jääkiekkotähtien Nathan MacKinnonin ja Sidney Crosbyn osallistuminen kenialaisten kanssa samaan joukkueeseen.

Liikuttuneet Ice Lions -joukkueen afrikkalaispelaajat pääsivät ensimmäistä kertaa laukomaan maaleja oikeassa ottelussa ja nauttimaan jäähallin huumasta. Tim Hortons -ravintolan tempaus auttaa kenialaisia tekemään parempaa työtä nuorten lajia harrastavien kanssa. Ehkäpä kenialaisia nähdään joskus vielä arvokisoissa tämän kannustimen ansiosta.