Pelaajan sormet liikkuvat ällistyttävän nopeasti – kuin superkyvyillä varustettu suoritus rytmipelissä

Digi · Terhi Piiroinen

Musiikki- ja rytmipeleissä on usein tasoja, joiden suorittamisesta kilpaillaan intensiivisesti harjoitellen. Yksi legendaarisimmista on Guitar Hero -pelissä ollut Drangonforcen kappale Fire and Flames, jonka soittaminen expert-tasolla vaatii järjetöntä sorminäppäryyttä.

Arcaea on tablettitietokoneelle asennettava rytmipeli, jonka idea on hieman samankaltainen kuin Guitar Herossa. Pelissä näppäilään sormilla musiikin tahdissa ruudussa kulkevia kuvioita ja valoja. Näemme nyt erään pelaajan uskomattoman suorituksen.

Japanilainen pelaaja soittaa Grievous Lady -nimisen kappaleen. Sormien liikkeitä on vaikea havaita, koska ne liikkuvat ällistyttävän nopeasti ruudulla. Pelaaja on varmasti näppäillyt kappaletta pitkään ennen nettiin ladattua suoritusvideota. Videon katsomisen jälkeen on oikeastaan pakko kokeilla samaa itse.