Suomalainen Firstbeat mukana – Huawei Watch GT -älykellossa mullistavat ominaisuudet

Digi Fitness Terveys · Stara.fi

Huawei julkisti viime viikolla Lontoossa uusia tuotteita, ja Stara oli paikan päällä seuraamassa tilaisuutta. Eräs uutuuksista oli älykello Huawei Watch GT, jonka mullistavat liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet on toteutettu yhteistyössä suomalaisen Firstbeatin kanssa.

Huawei ja suomalainen Firstbeat Technologies Oy ovat tehneet pitkäjänteisesti yhteistyötä jo vuosia, ja uusimmassa älykellossa nähdään yhtiöiden tähän mennessä edistyksellisin teknologia. Huawei Watch GT edustaa trendiä, jossa älykelloon on tuotu laadukkaat liikunta- ja hyvinvointiominaisuudet.

– Olemme päässeet uudelle tasolle siinä, miten tarkasti älykello kerää dataa, analysoi sitä ja tuottaa yksilöllistä tietoa käyttäjänsä hyvinvoinnista ja ohjeistaa häntä liikkumaan. Huawei Watch GT on suunnattu eritasoisille liikkujille, joten analytiikka on jalostettu mahdollisimman helposti hyödynnettäväksi ja ymmärrettäväksi, Firstbeat Technologies Oy:n toimitusjohtaja Joni Kettunen kertoo.

Huawei Watch GT

Firstbeat Technologies Oy on vuonna 2002 perustettu globaalisti toimiva yritys. Sen kehittämä sykeanalytiikka tuottaa yksilöllistä ja hyödyllistä tietoa kuormituksesta, palautumisesta ja unesta niin huippu-urheilijoille kuin hyvinvoinnistaan kiinnostuneille kuluttajille. Firstbeatin perustana on vuosikymmenten monitieteinen tutkimustyö fysiologian, matemaattisen mallintamisen ja käyttäytymistieteiden alueilta.

– Olemme ylpeitä siitä, että uudessa Huawei Watch GT:ssä on mukana suomalaista huippuosaamista. Firstbeat on alansa edelläkävijä, jolla on vaikuttavat näytöt huippu-urheilijoiden seurannasta ja suorituskyvyn parantamisesta, kertoo Huawei Suomen markkinointi- ja viestintäjohtaja Elina Takala.

– Onnistuimme kehittämään Firstbeatin tuella Huawei Watch GT:stä monipuolisen älykellon eritasoisille liikkujille, jotka haluavat seurata omaa hyvinvointiaan arjessa, Takala lisäsi.

Huawei Watch GT -älykellossa on kuusi ominaisuutta, jotka on toteutettu yhdessä Firstbeatin kanssa. Kuntoilijoille suunnitellut helppokäyttöiset ominaisuudet antavat tietoa käyttäjän liikunnasta ja ohjaavat harjoittelua oikeaan suuntaan.

VO2max mittaa käyttäjän maksimaalisen hapenoton ja kuntotason, jonka avulla on helppo seurata omaa kehitystä niin liikuntaharjoittelun kuin kokonaisvaltaisen terveyden ja jaksamisenkin suhteen.

Aerobinen harjoitusvaikutus kertoo, minkälainen vaikutus harjoituksella on käyttäjän aerobiseen kuntoon nähden, eli kehittääkö vai ylläpitääkö se kuntoa ja onko harjoittelu oikeanlaista kuntoon suhteutettuna.

Oma juoksusuunnitelma antaa käyttäjälle yksilöllisiä suosituksia juoksuharjoitteluun mukautuen käyttäjän kunnon, harjoittelun ja tavoitteiden mukaisesti ja ohjeistaa häntä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Reaaliaikainen valmennus auttaa käyttäjää saavuttamaan harjoittelutavoitteensa turvallisesti ja tehokkaasti analysoiden harjoituksen aikana käyttäjän sykettä ja kuormitusta sekä antaen lisäksi reaaliaikaista palautetta, pitäisikö käyttäjän esimerkiksi lisätä tai hiljentää vauhtia.

Palautumisaika arvioi, miten kauan käyttäjän tulee levätä harjoituksen jälkeen ja milloin hän on valmis seuraavaan kunnon treeniin. Auttaa ehkäisemään ylikuormitusta ja optimoimaan kehityksen.

Kalorit mittaa luotettavasti kalorinkulutuksen perustuen käyttäjän yksilöllisiin ominaisuuksiin ja fyysiseen aktiivisuuteen.